A bennünk élő biztos Pont
Zavarodottság, káosz és félelem jelenlétét érzékeljük minden nap és mindenhol. Ez a mai általános létállapot és életérzés.
“Mit higgyek, mit tegyek, merre vegyem az irányt?” – tesszük fel a kérdést minden pillanatban.
Ketté vált az Igazság és sokan ott állnak az elágazásnál nem tudván melyik irányt válasszák. Várják a választ, de kívülről, a világból ugyancsak kétségek érkeznek. Kétségbe-esett emberek zavarodottan, cél-vesztetten bolyonganak. Egyre erősebb a Jelen-Lét hiánya, az össze-szedettség hiánya. Erőteljesen nyilvánul meg a ‘megpiszkált’ hangyaboly effektus. A legtöbb ember ész-vesztetten ‘menekülne’ a hónapok óta kialakult embert próbáló élethelyzetből, de nem talál kiutat, vagy egy biztos, megbízható pontot amibe belekapaszkodhatna. Ez tovább növeli a zavarodottság és félelem állapotát mely végül létrehoz egy ördögi spirált amely beszippantja a józan ész és a lélek erejét.
Mit tehetünk, hogy ezt elkerüljük, vagy ki tudjunk lépni ebből az örvényből?
Először is meg kell értenünk, hogy minden ami körülöttünk létezik az az elménk kivetülése. Gondolataink, érzelmeink életre kelt valóság-képei melyeket hosszú-hosszú ideje már nem a belső, igaz, saját egyéni mivoltunk irányít. Évtizedek óta a filmekbe, hírekbe, reklámokba (a média összes változata) rejtett információk befolyásolják elménket, amelynek teremtménye a mai világkép. Ez van és ezt tudomásul kell vennünk, mert csak ebben az esetben tudunk MÁS-KÉPpen tenni mostantól kezdve.
Eljött az idő, váltanunk kell. Tudatosan választanunk és kimondanunk, hogy a befolyásolásnak vége.
Poláris világunkban folyamatos választások elé kerülünk életünk folyamán. Ez a mostani is egy Választási pont, ahol mi dönthetjük el, hogy melyik útra lépünk. A terhelő, romboló, kiszolgáltatott élet-változatot választjuk vagy pedig az építő, szépítő, békés, szeretettel teljes élet-változatot.
Legyünk tudatosak, hogy mit és milyen mértékben engedünk be az elménk birodalmába. Hagyjuk-e, hogy tovább szennyeződjön elme-terünk a teljes kimerültségig, megbomlásig, szétesésig… vagy megállj-t parancsolunk. Felszabadítjuk elménket és teremtő erejét minden kívülről befurakodó megtévesztő információ alól. A Szabad Akarat joga által meghatározhatjuk, hogy milyen külső hatást engedünk be a saját elme-terünkbe. Éljünk vele!
A kvantumfizika már bizonyította, hogy az elme teremtő ereje létező energia. Aszerint Valós-ít meg dolgokat, hogy a figyelmünk honnan merítkezik, honnan veszi az alkotó-elemeket, majd azokat felhasználva megformálja, Lét-re hozza Élet-terünket. Tehát válasszuk meg teljes Tudatossággal fókuszunk irányát és az Élet-terünk alkotó elemeinek a minőségét.
Másodszor pedig rá kell ébrednünk arra, hogy a biztos, biztonságos pont, amibe belekapaszkodhatunk az bennünk van. Lélek-magunk, Szív-terünk, Ön-Mag-unk. Bensőnkben kell megtalálni, megerősíteni és elkezdeni Hinni benne. Ezt hívjuk Szemlélet váltásnak, amikor a kifelé tekintgetés helyett Ön-Mag-unk felé irányítjuk a figyelmünket, hiszen minden ott van amire szükségünk van a nehéz élethelyzetekben. A Biztonság, az Isteni bizonyosság, az Erő, a Tisztánlátás… az egyetlen biztos tényező a mostani rohamosan változó, csapongó külvilágunkban.
Lelkünk érzelmi bölcsessége az, ami tartalmazza azt az Isteni alapot, amely által az Elme tisztán, világosan, befolyások nélkül teremteni képes.
A legbiztosabb pont az, amikor saját Lelki erőnkbe kapaszkodhatunk és iránymutató hangjában bízhatunk.
“Lelkünk minden helyzetben, minden nehézségben vezet majd minket, ha hallgatunk rá.”  (Dr. Edward Bach)