A betegség mint információ

Nikola Tesla munkásságához mindig is nagyon vonzódtam, annak ellenére, hogy nem vagyok egy ‘fizikus’ alkat. Éreztem azt a zsenialitást mellyel láthatóvá, megérthetővé tette a világmindenség láthatatlan és megfoghatatlan eszenciáját. Fizikusként, filozófusként egyedülálló gondolkodású és egyben ő volt a valaha élt egyik  legnagyobb feltaláló. 

Már az 1800-as évek végén arról beszélt, hogy a jövő nemzedékeinek rezgésekben, frekvenciákban kellene gondolkodni, ha meg akarják találni az univerzum titkait. Nikola Tesla volt aki feltárta azt a tény, hogy az egész világegyetem rezeg és minden egyes részének megvannak a saját, rá jellemző rezgései, ezen belül az emberi szervezetnek, az egyes szerveknek-szervrendszereknek, illetve szöveteknek és sejteknek is. Ma már azt is tudjuk, hogy gondolatainknak és érzelmeinknek is sajátos rezgése, frekvenciája van. Mindez lényünk, fizikai, lelki és szellemi Információs mezeje.

Testünknek több alkotó szintje létezik, strukturális-, biokémiai-, energetikai- és információs-mező. Szervezetünkben történő minden változás összefüggésben van az összes testünket alkotó mezővel. Ez magyarázza a tényt, hogy az információs mezőben történő változások a többi mezőben is változásokat indíthatnak be.

A mai világunkban leggyakrabban előforduló civilizációs betegségek sokszor pszichoszomatikus alapon fejlődnek ki. Tehát a probléma az információs mezőben keresendő, ami azt jelenti, hogy felborult rezgés-állapotunk egyensúlya. Ez minden esetben valamilyen külső hatásra adott belső érzelmi reakció, ami azt mutatja, hogy a lélek frekvenciája megváltozott, ami betegség formájában nyilvánul meg a látható világban. 

Ezek szerint arra a megállapításra juthatunk, hogy ez a folyamat fordított irányban is működik, az érzelmek frekvenciáira hatva visszaállítható a test és a lélek egyensúlya, ami = az Egészséggel.

Az utóbbi évtizedek kutatási eredményei bebizonyították, hogy gondolataink, érzelmeink sokkal nagyobb hatással vannak az életünkre, mint a biokémiai vagy az energetikai működésünk. Minden cselekedetünket megelőzi az agyunkban egy meghatározott információáramlás, és valójában az energiáinkat is a gondolatainkkal és az érzelmeinkkel hozzuk mozgásba.

Folyamatosan energiablokkokról beszélünk, és szinte soha nem gondolunk az információs blokkokra. Így van ez az alacsony energiaszint esetében is, ami elégtelen információt vagy nem velünk egyező információt jelent. Az energiát szoktuk minősíteni, címkézni: jó, rossz, magas, alacsony, koncentrált, hiányzó vagy intenzív. Ezeket a megkülönböztetéseket információ esetében is alkalmazhatnánk. Ahogy az energiának is léteznek különböző formái, úgy az információnak is vannak különféle formái. Ezek alapján az információs gyógyítás annak a tudománya, hogy hogyan pótolhatók a hiányzó információk, hogyan távolíthatók el információs blokkok vagy a lejárt információk miként vehetők ki a rendszerből. 

A Bach-virágterápia pontosan ezt teszi – a természet információs erejével! 

Nikola Tesla bebizonyította, hogy a ‘láthatatlan’, nem anyagi síkon kell keresni a megoldást, mert minden ‘több’ mint aminek látszik. Ahogyan tágul a látókörünk, úgy leszünk egyre nyitottabbak a nem materiális vagy kémiai megoldások felé.

Bach doktort kutatásai során, csodálatos intuíciója vezette el a Földön élő legmagasabb, gyógyító frekvenciával létező növények felismeréséhez. Ezek a növények és a természetes forrásvíz jelentik a Bach-Virágterápia alapját. A belőlük természetes módszerrel készült eszenciák tartalmazzák a növények és a forrásvíz gyógyító rezgés-információját.  A terápia folyamán, bekerülve a szervezetbe, információs változást hoznak létre a negatív gondolatok, érzelmek károsító frekvenciáiban.  

A Bach-virágeszenciák gyógyító rezgéseikkel  az egyensúlyi állapot felé segítik  a negatív gondolati és érzelmi információs mintákat, melyek a testi-lelki problémákat, betegségeket okozzák. A gyógyulás folyamán pótlódnak a hiányzó információk, oldódnak a blokkok és a terápia során történő felismerések tovább segítik a  szükségtelen információk , a lejárt információk távozását, illetve átíródását. 

Ez ilyen egyszerű és magától értetődő, mint a Természet.

Vegyük észre Lehető-ségeinket ☀️

“A virágeszenciák képesek (mint egy gyönyörűséges zene, vagy bármilyen nagyszerű, felemelő dolog, ami inspirál bennünket) igaz természetünket a felszínre emelni, hogy közelebb kerüljünk lelkünkhöz. Így békességet teremtenek bennünk és felszabadítanak szenvedéseink alól. A gyógyírek nem a betegség megtámadásával hoznak enyhülést, hanem elárasztják testünket Felsőbb Énünk finom rezgéseivel, melynek jelenlétében a betegség úgy olvad el, mint hó a napsütésben.”

(Dr. Edward Bach)