A váltott és az éjszakai műszak problémái

A váltott és az éjszakai műszak problémái testi-lelki egészségünk tükrében

Az utóbbi időben gyakran kerestek meg olyan problémákkal, melyek a nappali, illetve éjszakai váltott műszak következtében alakultak ki. Manapság egyre  többen dolgoznak ebben a formában, mely alapvetően ellenkezik az emberi szervezet természetes működésével és a természet törvényeivel egyaránt. Gondoltam, írok erről a probléma körről, mert az emberek többségében fel sem merül, hogy egészségi, érzelmi és a legtöbb esetben, családi problémáik hátterében ez az életviteli forma lapul.

Miért nehéz alkalmazkodnia az emberi szervezetnek a nappali és éjszakai műszakok váltakozásához?

A szervezetnek van egy belső biológiai órája – ritmusa. Ez a biológiai óra a napszak ingadozások alapján jár. Lényege, hogy nappal ébren vagyunk, éjszaka alszunk. A testben számos olyan folyamat van, amely ezzel a biológiai ritmussal együtt működik, változik. Ha a belső óra és a külső körülmények nincsen szinkronban, akkor ez a ritmus megbomlik és ennek következtében a test folyamatai is felborulhatnak.

A fény az, ami felelős az ember belső biológiai ritmusáért, bioritmusáért. Mindennap beállítja az “óránkat” egy 24 órás ciklusra, amely a Föld forgásához  is igazodik. Ez minden élőlényre vonatkozik, a növényekre és az állatokra egyaránt.

A természetben uralkodó körforgás, a nappalok és az éjszakák váltakozása már több millió éve befolyással van az emberre, testi-lelki működésére.

A természet rendje alapján, bioritmusunk szerint, fényes nappal érjük el teljesítőképességünk csúcsát, és éjszaka jutunk el a mélypontjára.

A hagyományos kínai orvoslás (HKO), az úgynevezett szervórával fejezte ki ezt a belső ritmust. Szervezetünkbe óráról órára ismétlődő biológiai ritmusok vannak kódolva. Ezek irányítják szerveink, idegrendszerünk, immunrendszerünk, hormonrendszerünk működését. Egészségi állapotuk nem csak fizikai és energetikai közérzetünket, hanem érzelmi életünket is nagy mértékben befolyásolják.

Milyen következményekkel jár az alváshiány, illetve a szervezet biológiai ritmusának felborulása? (fizikális, mentális, érzelmi-lelki téren)

Az alvás szükséges a szervezet regenerációjához, a növekedési folyamatokhoz, az egészséges gondolkodáshoz, a memória, és az immunrendszeri működéshez, hormonok elválasztásához stb. Nem csak megfelelő mennyiségű, de megfelelő minőségű alvásra van szükségünk. Az éjszakai műszak, váltott műszak a legtöbbször nem teszi lehetővé a megfelelő minőségű, és mennyiségű alvást. A nappali alvás fázisai eltérnek az éjszakai alvásétól, tehát minőségileg is más az alvás. Illetve az éjszakai műszakban dolgozók átlagosan napi 1-3 órával kevesebbet pihennek.

Ebből adódnak a testi-lelki-mentális működésünk egyensúlyzavarai.

A szervezet biológiai ritmusa felbomlik, mert nem éljük meg, nem élhetjük meg a természetes ciklusok által szabályozott minőséget a maga idejében.

A szervóra segítségével megláthatjuk mely szerveink érintettek az éjszakai alvás hiányában. Ezek működése nem csak fizikai közérzetünkre vannak hatással, hanem érzelmeinkre és mentális működésünkre is.

A legérintettebb az epehólyag és a máj, mert 23-1 óra, illetve 1-3 óra között a legmagasabb ezen szerveink aktivitása.

Az éjszakai pihenés, a fekvő  testhelyzet teszi lehetővé, hogy a lehető legjobban ‘hajtsák végre feladatukat’. A természet rendje szerint a legjobb 23 óra előtt ágyba kerülni, mert például a máj vérünk szűrését csak vízszintes testhelyzetben képes optimálisan elvégezni. Szervezetünk méregtelenítése pedig igen fontos, mert minden funkciónkra hatással van, akár testi akár érzelmi-lelki működésről beszélünk.

Melyek az egyensúlyvesztés leggyakoribb fizikai tünetei?

 • fáradtság- és álmosságérzet
 • fejfájás, migrén
 • elégtelen emésztés, émelygés, hányás, székrekedés, hasmenés
 • hormonális problémák
 • PMS tünetek, menstruációs problémák
 • homályos, gyenge látás
 • vizelet-visszatartási, vizeletürítési problémák
 • a nyak és vállak görcsössége, az izmok merevsége, a hát középső részénék fájdalmai
 • hosszú távon: szív és érrendszeri problémák, elhízás, cukorbetegség

Melyek az egyensúlyvesztés leggyakoribb érzelmi, lelki tünetei?

 • hangulat-ingadozások
 • a gyűlölködés, harag, düh, féltékenység, irigység
 • agresszivitás, idegi feszültség, ordítozás
 • túlzott elvárások, türelmetlenség, szeszélyesség
 • merev magatartás, negatív szemléletmód
 • önutálat
 • depresszió
 • álmatlanság
 • hosszú távon: a májban kialakulhat az a feszültség, amely a káros szenvedélyeknek a mozgató rugója: alkohol, kábítószer, mértéktelen evés, stb.

Mit tehetünk, hogy a biológiai és érzelmi egyensúly helyreálljon?

Első sorban váltsunk munkahelyet és változtassunk életvitelünkön. Találjuk meg az Összhangot Önmagunkkal és a Természet rendjével :))

Tudom, – ezt könnyű leírni…és nehéz megvalósítani. – De lehetséges!

Mikor megszületik bennünk a Változtatás igénye, megérkeznek hozzá a megfelelő segítő lehetőségek is 🙂

A változást elkezdhetjük egészségünk és érzelmeink helyreállításával.

Ebben nagy segítséget nyújt a Bach-virágterápia. Alapvetően már abban támogat bennünket, hogy meg tudjuk tenni az első lépést, és hogy elhatározásunkat a változásra véghez tudjuk vinni: például segítheti kitartásunkat, erősítheti önbizalmunkat, erőt, bátorságot adhat, vagy segíthet megtalálni a megfelelő irányt…

Emellett a terhelő negatív érzelmek, hangulat ingadozások, a depresszió vagy a káros szenvedélyek is eredményesen kezelhetőek ezzel a gyógymóddal.

A feltáró beszélgetések és az egyénileg összeállított gyógyír-keverékek segítenek a negatív érzelmi-lelki állapot áthangolásában. A virágeszenciák magas frekvenciájú gyógyító rezgéseikkel elindítják a szervezet öngyógyító folyamatait, melyek eredménye képpen helyreáll bennünk az érzelmi, lelki egyensúly. Ez már egyenes út a fizikai jobbulásunk felé is. A pozitív érzelmek, a lélek  egyensúlyi energiája átíródik energetikai és fizikai testünkre is.

Bővebben itt olvashatsz a Bach-virágterápiáról

Virág eszencia

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eszenciák által segített gyógyító, regenerációs folyamatot támogatni lehet még az Energy cég Pentagram Regenerációs készítményeivel és/vagy táplálékkiegészítő termékeivel is. A gyógynövény készítmények különlegessége, hogy a hagyományos kínai orvoslás (HKO) 5 elem filozófiájának ősi alap elveit ötvözi a modern fitóterápia, aromaterápia, homeopátia, kristályterápia, pszichotronika, valamint a legújabb kori biorezonancia ismereteivel.

Ezek a bioinformációs gyógynövény készítmények egy időben több szinten is hatnak a szervezetre. A hatóanyagok anyagi szinten közvetlenül befolyásolják a szerveinket, illetve a testünkben zajló folyamatokat. Segítik legyengült vagy beteg szerveink, testrészeink gyógyulását és regenerálódását.

Ugyanakkor az információs összetevők az érzelmi-lelki okokra fejtik ki hatásukat az információs mezőben.

Bővebben itt olvashatsz az Energy regenerációról

Eszköztáram

 

 

 

 

 

 

 

 

A saját elhatározásunk következtében és a kezelések eredményeképpen helyreáll a biológiai és érzelmi egyensúly szervezetünkben.

Innentől kezdve ez a testi-lelki-érzelmi stabilitás segít megtalálni az utat a teljes változáshoz, hogy életmódunk, életvitelünk megegyezzen Önmagunk belső igényeivel, illetve a Természet rendjével.

Saját változásunk, egészséges kiegyensúlyozott energiáink kihatással lesznek környezetünk, családunk életére is.

Létre jöhet egy tágabb értelemben vett egyensúly, egy még teljesebb összhang életünkben.