Az Autizmus Embersége

A Más-ság általában zavarodottságot kelt az emberekben

Zavarodott aki MÁS és zavarodottak a környezetében élők. Mi kelti a zavarodottságot? Az Értés -ismeret- és az ebből fakadó Eszköztelenség hiánya. Az általánostól eltérő viselkedés, gondolkodásmód, értelmezésmód bizonytalanságot, szorongást, félelmet, netán ítélkezést vált ki. Ha valaki nem beskatulyázható az  Általánosba, akkor nevet kell adnunk, meg kell nevezzük, fel kell hívjuk a figyelmet a MÁS-ságra… Ezért vannak Fehér Hollók, Fekete Bárányok, Autisták…

Valamikor, a természeti népeknél becsben tartották a Külön-leges embereket, felismerték egyedi – Isten ajándékának vélt- képességeiket. Nem érezték ‘nehezen kezelhetőnek’, hanem igyekeztek türelemmel, elfogadással megismerni, megérteni és a közösség számára előnyössé tenni különleges adottságaikat.

Bach-virágterápia tanácsadóként találkozom szülőkkel akik  autizmussal élő gyermekeik miatt keresnek meg. Tőlük számtalan szomorú történetet hallok olyan ellenséges emberi hozzáállásról – a mai ‘civilizált’ világban- melyek óvodában, iskolában, viselkedés-felmérésen, orvosnál stb. érik őket. A tanácstalanság, az elkeseredettség, tehetetlenség, kimerültség folyamatosan jelen van az életükben.

A megbélyegzettek terheit cipelik

Emberfeletti küzdelemre vannak ‘ítélve’ mert sem a társadalom, sem az egyén nincs felkészülve az autizmussal élő gyermekekkel való együttélésre. A külső értetlenség feszültsége csak fokozza a családban lévő kihívások okozta feszültséget. Ez a hatványozott terhelés felerősíti, súlyosbítja az autizmussal élő gyermekek reakcióit… a világ felé, a szülők felé…a szülők, a család pedig egyre energia-vesztettebb állapotba kerül…Végeláthatatlan ördögi kör.

A Bach-virágterápia során segítséget nyújtunk a gyermeknek és a szülőnek egyaránt, illetve, ha szükséges, az egész családnak.

Egyszerre támogatjuk az Egységet és benne az Egyént

A gyermekeknél jelentkező mindennapi nehézségek, mint például: alvászavar, szorongás, félelmek, elszigetelődés, figyelemzavar, szokatlan mértékű érzékenységből fakadó reakciók, szokatlan mértékű aktivitás, figyelemfelkeltés illetve akaratosság, makacsság, erőteljes ragaszkodás, dührohamok, mind jól egyensúlyba hozhatóak a Bach-virágeszenciák segítségével. A szülőknél pedig, a terápia segít feloldani az tanácstalanságot, elkeseredettséget, tehetetlenség érzését, szégyenérzetet,  megfelelni akarást és a türelmetlenséget, kimerültséget.

Idővel a terápia megerősíti az egészséges hozzáállást az adott élethelyzethez. Az önbecsülés, az önérzet erősítésével pedig megváltozik a külvilág  romboló reakcióira adott negatív érzésminta.

Ezek elengedhetetlen feltételei a teljes Család kiegyensúlyozott életviteléhez és a családtagok Egyéni jóllétéhez egyaránt.

 

Szíves figyelmedbe ajánlom ezt a kedves videót, mely nagyon egyszerűen rávilágít arra, hogy mi az autizmus, és arra is, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne.

Az autizmus nem betegség

Az autisták nem betegek vagy sérültek, egyszerűen csak máshogy látják a világot!Kedveld itt az oldalunk: fb.com/joszomagazin

Közzétette: Jó Szó – 2018. március 8.

 

Ha kíváncsi vagy az autizmusról írt másik cikkemre, ITT találod.