Fizikai gondok, mint életforma

Az embereknek, van egy olyan csoportja, akik a szó szoros értelmében nem betegek, mégis mindig van valamilyen problémájuk, mely nem komoly, de elegendő ahhoz, hogy életüket terhelje. Emberek, akiknek gyakran fáj a fejük, minden évben megfáznak, emésztési zavarokkal, alvási nehézségekkel, menstruációs fájdalmakkal, hangulat ingadozásokkal, feszült, görcsös izomzattal, ízületi fájdalmakkal, különböző gyulladásokkal stb. élnek. Ezek azok az emberek, akik gyakran már beletörődtek abba, hogy fizikai nehézségeiket, úgymond ‘gyengeségeiket’, egész életükön keresztül cipelniük kell. Erre szokták mondani ‘Meg kell tanulni vele élni’ 🙁 Mivel elhiszik, igyekeznek elfogadni a helyzetüket és a nehézségekkel teli napok életformává válnak.

Mi történik valójában?

Mint tudjuk, a fizikai tünetek a legtöbb (vagy minden) esetben jelzések, melyeket lelkünk küld elménknek. Figyelmeztetés, hogy valami nincs rendben érzelmi világunkban. E jelzések figyelmen kívül hagyása, pontosabban, a fizikai testünk problémáit leválasztani érzelmi ‘testünkről’, valójában struccpolitika! Nem visz sehova, nem hoz megoldást, folyamatos ámításban éljük életünket. Hurcoljuk a természetesnek vélt mindennapi  ‘apró’ testi tüneteket hosszú évekig, míg a test és a lélek belefárad és állandó megmagyarázhatatlan kimerültség lesz úrrá rajtunk. Ez az energiahiányos állapot állandósul és kíséri, nehezíti tovább mindennapjainkat. 

Sajnálatos módon, a mai társadalomban ez a jellemző Lét-állapot 🙁 

Van kiút, van megoldás!

Örömteli hír mindezen emberek számára, hogy a változás elérhető, a folyamat visszafordítható. A kívánt egészséges életforma megvalósítható ha felismerjük, elfogadjuk lelkünk jelzéseit. Érzelmi életünk ‘rendbetételét’ a fizikum követi, mivel a lélek egészsége természetes folyamatként átíródik testünkre.  Tehát, az ilyen esetek kezelhetők, és nagyon gyakran a kezelés megkezdése után azonnali javulás tapasztalható.

“Először a Lelket kell meggyógyítani, s a test követni fogja.” –Dr. Edward Bach-