Hogyan sikerül a Túlélés helyett az Élést választanod?

Ismered a Bach-virágterápiát?

Ismered az eredeti Bach-virágterápiát?

Tudod kinek ajánlott az eredeti Bach-virágterápia?

Azoknak akik szeretnének tenni önmagukért!

Az Élet – mint a Természet – mindig az Egyensúlyra törekszik és a maga módján meg is teremti azt.

Ahol ‘hiány’ jelentkezik azt feltölti, ahol ‘többlet’ van onnan elvesz. De ez a spontán egyensúly nem minden esetben lesz kellemes, kényelmes vagy elfogadható számodra. Gondolj csak bele: ha mondjuk szeretet hiányod van, azt a legtöbbször nem szeretettel egyensúlyozza ki a az élet. Kiegyenlítheti karrierizmussal, munkamániával, depresszióval, netán valamilyen függőséggel…sorolhatnám tovább…

Úgy érzed, nincs beleszólásod, hogy ‘csak úgy’ történnek veled  a dolgok. Öntudatlanul, ‘kiszolgáltatottan’ sodródsz bennük és nem érted miért történik mindez veled… Mintha hullámvasúton ülnél…hol fent, hol lent…mikor előre, mikor hátra…

Nos, a Bach-virágterápia kapaszkodót nyújt neked, amikor úgy érzed:

Elég!

 

 

 

 

Segít, hogy előbb meg tudd ‘vetni lábad a talajon’, majd ‘kiszállj’ az öntudatlan sodortatásból. Ez azt jelenti, hogy elkezded felismerni életed fizikai és érzelmi buktatóit és átveszed a tudatos irányítást. -Ez éppen olyan, hogy van aki tud csúszós úton is profi módon vezetni és van aki meg csak ide oda csapódik, ha megcsúszik az autója, közben meg szidja az időjárást. A Bach-virágterápia egy csodálatos, természetes, támogató eszköz mindazok számára akik nem csak önmagukon kívülről várják a megoldást. Azoknak akik szeretnének ‘profi módon vezetni’ a saját Élet-útjukon. A kétkedőknek elárulom, hogy külső csodatételek, kívülről jövő érdemleges megoldások nem léteznek. Senki és semmi nem oldhatja meg saját életed problémáit csak te magad, mivel a Te Életed, ezáltal a te sajátos problémád. A számodra legmegfelelőbb, -Életedre szabott- megoldáshoz neked kell megtalálod az ‘eszközt’. Ez a segítő ‘eszköz’ lehet a Bach-virágterápia, vagy esetleg más… a lényeg az, hogy közel álljon hozzád és valóban támogasson abban, hogy érdemleges megoldást találj.

Egyszer egy kedves barátom azt mondta:

Sajnos a sültgalambok magasan repülnek, – nem egyenesen a szánkba. Ahhoz, hogy a miénk lehessen, legalább annyit meg kell tennünk, hogy felnyúlunk értük!

 

Másképpen is megfogalmazhatjuk:

Segíts magadon, akkor az Isten is megsegít!

 

 

 

 

Már hallom is a kérdésed:

Mit tehetnék magamért és hol kezdjem?

 

 

 

 

Első válaszom az, hogy minden kezdet a késztetéssel kezdődik, majd az elhatározással indul. Innen már ‘csak’ haladni kell tovább – önmagad felé -.

A második válaszom arra vonatkozik, hogy mit jelent a haladás, illetve milyen segítségre számíthatsz a Bach-virágterápia által:

A Bach-virágterápia támogatást nyújt, hogy megismerd önmagad. Mint tudjuk, az Ismeret a tájékozottság biztonságát nyújtja, amivel bármit könnyedén megoldhatsz, szorongás és félelem nélkül. Ez vonatkozik a saját érzelmi ‘működésedre’ is. Az Éned megismerése úgy történik, hogy a terápiás beszélgetések során felismerésre kerülnek belső, érzelmi történéseid. A belső világod felmérése közben megfogalmazódnak, szavakba önthetővé válnak az addig rejtett problémák. Ez azt jelenti, hogy  sikerült megfognod az addig megfogalmazhatatlant. Ekkor bekövetkezik a belső, érzelmi működésed megértése. Ez egy sarkalatos pont, mert innentől kezdve már fejlődni kezd a tudatosságod. Az a tisztánlátás mellyel lehetségessé válik irányítanod az Életed folyását. Felismered és megérzed önmagad erejét. Ekkorra megszűnik a sodortatásod, az ‘úgymond’ kiszolgáltatottságod melyért mindig a külvilágot okoltad. Ráébredsz, hogy az életed irányítója lehetsz és nem az áldozata. Sikerül a Túlélés helyett az Élést választanod:)

A virágeszenciák magas frekvenciájú gyógyító/egyensúlyba hozó rezgései támogatják belső elhatározásodat a változásra. Segítenek a felismerés folyamatában és a belső, lélek-világodnak megfelelő,  SAJÁT egyensúly kialakításában.

A tanácsadó (terapeuta) pedig állandó kísérőként jelen  van életed eme fontos történésében. Jelenléte azt biztosítja, hogy nem vagy egyedül, magadra hagyva a nehéz élethelyzetben. Tapasztalata, odafigyelése és gyengéd irányítása folyamatos támogatást nyújt számodra.

A terápiáról ITT többet is megtudhatsz.

 

Miért fontos az a tény, hogy Eredeti Bach-virágterápia? Mikor erről beszéltem, többen megkérdezték: miért hangsúlyozom, hogy eredeti, van nem eredeti is? Igen, van…

Éppen ezért én az eredeti Bach-virágterápiáról szeretnélek tájékoztatni.

Az eredeti Bach-virágterápia az, amely Bach doktor hagyatékaként, egyenes vonalon az angliai Dr. Edward Bach Központ tanárai által sajátítható el. Ez egy komplex életfilozófia amelyen keresztül nyilvánul meg maga a gyógymód. Tehát, nem pusztán csak egy megtanult módszer és virágeszencia használat. Bach doktor szellemisége az amely meghatározza a gyógyítás, segítség nyújtás HOGYAN-ját.

Mindezek mellé nélkülözhetetlen a tanácsadó (terapeuta) saját belső önmegismerési folyamatának az átélése. Így szerzi meg, saját ‘bőrén’, a tapasztalatokat, melyekkel segíthet a terápia során a hozzá fordulónak -Valós Együtt-érzéssel, melyben már benne van a megoldás, feloldás megtapasztalása is. A tiszta, világos ‘irány’, amerre vezetheti kliensét!

Személyes történetemről ITT olvashatsz.

 

A Bach-virágterápiának van még egy csodálatos tulajdonsága: minden más gyógymóddal tökéletesen társítható. Támogatja, kiegészíti azok hatását: legyen az orvosi, természetgyógyászati kezelés, vagy pszichoterápia, családállítás, és más léleksegítő eljárások. Viszont vannak olyan eljárások is melyekkel nem társítható, mert ezek  nem szolgálják törekvéseidet! Ezek azok a különböző ‘filozófiák’ , ál-eszmeiségek, melyek  azt sugallják, hogy a problémáid, nehézségeid rajtad kívül álló okok, befolyások, történések következményei. Ennek okán a megoldás is rajtad kívül van. Felelőtlen és irreális minden olyan ígéret mely gyors javulást ígér, saját belső ‘munka’ nélkül. Ezek az ál-segítségek, valójában, az állandó kiszolgáltatottság érzését táplálják és erősítik, az Áldozatiság tudatát. Ennek pedig a folyamatos félem, szorongás az eredménye.

Figyelem! Elterelik a figyelmed  a saját irányításról. Arról, hogy te saját magad tehetsz a sorsod,  az életed, a veled történtek jobbításáért.

– Nem kell megtanulnod ‘profi’ módon vezetned, hogy csúszós úton is helyt tudj állni. Ne izgulj, majd az autó megoldja!?

Ha belegondolsz, mindez amiről írtam neked, miről szól? A SZABAD AKARATRÓL.

Lemondanál róla?

Egyszer és mindenkorra tudomásul kellene venni, hogy Teremtői vagyunk saját sorsunknak!

Felvállalni az irányítást, a döntést, a felelősséget. Mindezt az Életünkért…

Mi ez, ha nem a Szabadság? Önmagamtól-Önmagam által- Önmagamért.

 

 

Mindennek a megvalósítására a Bach-virágterápia a legcélszerűbb eszköz.

Hogy miért? Mert nem befolyásol.

Annyit nyújt amennyire éppen nyitott vagy, amennyire éppen szükséged van ahhoz, hogy erősödj saját magadban, önmagad által. – Ez olyan mint a testedzés saját súllyal – Semmi külső hatás, külső terhelés, kíméletes és mégis biztos az eredmény.

Tudom…van akinek ijesztően hangzik…hogy -magam, -magam által, -saját felelősség, -irányítás… Semmi ‘külső’ amit vagy akit hibáztatni, okolni lehet..  Semmi és senki aki megteszi helyettünk… hogy ‘szánkba adja a sült-galambot’…

 

Olyan magányos hatású…?

Megnyugtatlak, mindez érzékcsalódás. Annak a következménye, hogy nem ismersz mást.

Tehát, itt az ideje új perspektívákat fellelni, új életszemléletet kialakítani, olyat amely Téged szolgál:)

Kalandra fel!

Bizton állítom, hogy ha egyszer megérzed igaz Önmagad erejét, teremtő energiáját , akkor megismered a biztonság, felszabadultság állapotát.

Ez a sajátod lesz és ezt senki és semmi nem veheti el tőled.