Ez az oldal feltöltés alatt áll.

Itt hamarosan arról olvashatsz, hogy mit jelent az, amikor a saját önismereti utadat járva felismered, hogy nem vagy egyedül. Találkozol hozzád hasonló emberekkel, és kialakul egy csodálatos közösség.

Addig is, amíg az oldal elkészül, szeretnék megosztani veletek egy csodálatos történetet.

Egy antropológus Afrikába ment, hogy tanulmányozza a törzsi élet mindennapjait, megismerje az ebben a létformában élő emberek kultúráját és szokásait. Egyik nap a munkája utáni időtöltésként egy játékot javasolt a törzsi gyerekeknek kísérletezés céljával. Megtöltött egy nagy kosarat csodálatos, édes gyümölcsökkel, és egy fa alá tette. Majd a gyerekeket a fától távol egy csoportba gyűjtötte. Elkiáltotta magát: ” Az, aki a leggyorsabban fut, és megszerzi az első gyümölcsöt a kosárból, megkapja az összeset! Rajta!”

Ahogy a vezényszó elhangzott, a gyerekek megragadták egymás kezét, és óriási lendülettel megiramodtak a fa felé. Amikor odaértek, leültek a kosár köré, és elégedetten lakmároztak a zamatos gyümölcsből.

Az antropológus csak állt és pislogott. Csodálatából felocsúdva oda ment a gyerekekhez és megkérdezte tőlük: ” De, hát miért osztozkodnátok a nyereményen, ha egy közületek megkaparinthatta volna az egész kosár gyümölcsöt egyes egyedül, csak magának?”

“Ubuntu”, mondták a gyerekek mosolyogva.

Ubuntu a Xhosa kultúrában azt jelenti: “Én vagyok… mert Mi vagyunk.”
 
Én vagyok, mert Mi vagyunk.

Én vagyok, mert Mi vagyunk.