Személyiségünk nehézségei

Embertársaink között vannak olyanok akik meglehetősen jól érzik magukat, erősek, egészségesek, mégis nehézségeik vannak. A mindennapok helyzeteiben különböző kellemetlen érzésekkel élnek együtt.  

Egyesek úgy érzik, hogy munkájuk teljesítését nehezítik például szorongásaik, aggodalmaik. Vagy vannak, akik túlságosan lelkesek, és folyamatosan lemerítik magukat. Mások félnek a kudarctól, vagy életformaként élik meg a kishitű, önbizalom hiányos személyiségüket. Mások képtelenek meghozni saját döntéseiket, vagy a külvilág befolyásai szerint állandó bizonytalanság érzésével élnek. Vannak akik szeretteikért aggódnak folyamatosan mindennapjaikban. Sokak a legrosszabbtól félnek állandóan, minden ok nélkül. Mások túl aktívak, nyughatatlanok, soha nem találnak békét, ingerlékenyek, ingerültek. Sorolhatnám tovább, de bizonyára így is sokan magukra ismertek a fenti példákban is. Minden ilyesmi, ha nem is nevezhetjük betegségnek, boldogtalansággal, gondokkal jár, erős hatással van mindennapi életünkre, életünk minőségére. 

Ezek az érzelmi nehézségek személyiségünk ‘programjainak’ a következménye. Sajnos, az emberek hajlamosak önmagukon kívülre helyezni problémáik okát -a körülményeket vagy másokat okolva- és ezáltal a megoldást is kívülről várni. Emiatt ezek a problémák nem szűnnek meg, állandósulnak és a kiszolgáltatottság érzésével tetézik az amúgy is kellemetlen állapotot.

A megoldás minden ilyen esetben az, ha tekintetünket kívülről Önmagunk felé irányítjuk és megkeressük személyiségünk gyenge pontjait melyek nehézségeink valódi okozói.

Ehhez a Bach-virágterápia önismeret segítő módszere nyújt lehetőséget, a virágeszenciák  pedig segítenek az érzelmi jó közérzet és a kiegyensúlyozott életvitel elérésében.

“Egészségünket boldogságunkon mérhetjük le, és boldogságunkon ismerhetjük fel, hogy engedelmeskedünk-e lelkünk parancsainak.”
-Dr. Edward Bach-