A felszabadult test maga az egészség

 

 

A testi érintés mindig is az emberiség egyik legalapvetőbb vágya volt.  A bőrünk a legnagyobb érzékszervünk, és olyan érzékeny, hogy már azt is érezzük, ha egy hajszál hozzáér. Testi-lelki jól-létünk megőrzése érdekében szükségünk van érintésekre. Szociológiai kutatások megállapították, hogy az egészséges lelki egyensúly megőrzésének érdekében napi 18 érintésre lenne szükségünk. Nos, azt gondolom még sokat fejlődhetünk ezen a téren!

Rohanó életmódunk folyamán elhanyagoljuk az egészséges étkezést, a testmozgást és a pihenést. Ezáltal egyre fiatalabb korban tapasztalhatunk egészség romlást, folyamatos feszültséget. A mindennapi stressz, idegesség rövid idő alatt okozhat pszichoszomatikus alapú testi tüneteket. Fáj a fejünk, a nyakunk, feszül a vállunk, a hátunk, derekunk, nem tudunk aludni, emésztésünk akadozik, és az energiaszintünk olyan alacsonnyá válik, hogy azt érezzük, hogy már csak vegetálunk. A szervezetünk ilyenkor segítségért kiált, és a dolgunk az, hogy meghalljuk.

A masszázs az ősi időktől kezdve a gyógyítás természetes módja, elég csak arra gondolnunk, hogy fájdalmas testrészeinket önkéntelenül dörzsöljük, nyomogatjuk.

Szerencsére az elmúlt években egyre többen, egyre többször próbálunk ismét visszanyúlni a természetes gyógymódok irányába, így ismét elfogadott részévé válik a masszázs a betegség-megelőzés és gyógyulás folyamatának.

A masszázsfajták tárháza szinte kimeríthetetlen. Ezek a technikák megkönnyíthetik életünket, kellemessé, fájdalommentessé  tehetik a hétköznapokat. Hozzáértő kéz érintése által testünk és lelkünk is megnyugszik, a szervezet öngyógyító folyamatai újra beindulhatnak.

 

Gyere és gyógyíts magad Te is, én a legjobb tudásommal segítelek ezen az úton.

Milyen eszközeim vannak?

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs célja, a fájdalom ördögi körének megszakítása, a szövetek keringésének javítása, az ízületek mozgásterének növelése, vagy az eredeti állapot visszaállítása. A kedvező fizikai hatásokon túlmenően, tartósan pozitív eredménye van a kezelt személy lelki egészségére is.

Shiatsu

A Shiatsu a hagyományos keleti gyógyászatra  épülő  alternatív gyógyító eljárás. Az energiapályák (meridiánok ) mentén tenyér és ujjnyomással (akupresszúra) hozza mozgásba az energiát. Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartását.

Kismama Shiatsu

A várandósság egy csodálatos élethelyzet, számtalan változással, mind élettani, mind lelki szempontból. A viszonylag rövid idő alatt bekövetkező sok-sok újdonság nem csak örömöt, hanem kihívást is jelenthet a mama számára. A shiatsu gyengéd módszere ebben a helyzetben is segít az egyensúly megtartásában és helyreállításában.

Kineziotape

Kiváló módszer izom és ízületi eredetű fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére. Modern, hatékony, vegyszermentes megoldás mozgásszervi problémákra. De ennél sokkal több is! Kismamáknak pocakvédelem. Színterápiás hatását kihasználva a meridiánok kezelésének kiegészítő technikája.

Még nincs hozzászólás

Nincs lehetőség hozzaszólásra.