A rendezett kapcsolati viszonyok egészségünk alapfeltétele

 

Vass Éva vagyok, mediátor, párkapcsolati tanácsadó. Eredeti szakmám szerint közgazdász.

Ibolya 20 éve nagyon közel áll hozzám. Több, mint barátnő. Nagyra értékelem a személyiségét, a munkáját, a törekvését, amivel másokon szeretne segíteni. Nem egyszerű utat választott. El kell fogadtatnia az emberekkel, hogy segíthet a problémáikon. El kell hitetnie, hogy bízhatnak benne. Meg kell ismertetni az emberekkel, miről is szól ez a „tudomány”. Utat kell törnie. Én nagyon-nagyon bízom benne, hogy kedves, empatikus és hiteles személyiségével, igényességével, szorgalmával, kitartásával sikerülni fog neki.

A mediáció is egy ilyen „műfaj”. Nem sokat tudnak róla az emberek: közvetítés, közbenjárás, békítés. Azt gondolják, ha ők maguk nem tudnak segíteni a problémáikon, akkor egy külső személy hogyan tudna? Egy külső pártatlan objektív fél segítsége a vitákban, a konfliktushelyzetek megoldásában azonban áldásos lehet.  Rávezethet arra, hogyan is kell kommunikálni egymással, hogyan tiszteljük a másikat, figyeljünk a másik igényeire, érdekeire úgy, hogy a miénk se sérüljön. Hogyan kell olyan kompromisszumos megoldást találni, ami mindkét félnek jó, amitől megmaradhat a jó kapcsolat, a jövőbeni együttműködés. Különösen fontos ez – ha már elkerülhetetlen – válás esetén. Segít egyenesbe hozni magunkat, lehiggadni és kezünkben venni az irányítást.

Sok éven keresztül az üzleti szférában dolgoztam felsővezetőként, majd nyolc éven át saját csomagolástechnikai cégemet vezettem. Mai napig jó érzéssel tölt el, hogy munkatársaim nem csak munkahelyi gondjaikat osztották meg velem, hanem sok esetben magánéleti problémáikba is beavattak, tanácsot kértek. Mára már a hivatásom, hogy másoknak segítek.

A mediáció és a párkapcsolati coaching technikája, hatékony módszerei, a tapasztalataim meggyőztek, hogy egy semleges fél meglátásai, hozzáértő vitavezetése sokat segíthetnek olyan szituációkban, amiből az ember – egyedül – hosszú ideig nem tud kijönni.

Közel húsz éve élek harmonikusnak mondható második házasságomban. Titkunk – szerintem – az átlagnál jobb kommunikáció.  Meggyőződésem, hogy a vitás esetek nagy többségének hátterében a rossz kommunikáció áll. Hiszem, hogy a tudatos és hatékony párbeszéd megtanításában, a problémák kibeszélésében és feldolgozásában segíteni tudok. Keressenek bizalommal!

Még nincs hozzászólás

Nincs lehetőség hozzaszólásra.