Segítő tájékoztató

a Bach-Virágterápia konzultáció optimális működéséhez

 

Miben segít a Bach-Virágterápia konzultáció?

A Bach-Virágterápia rendszere egy önsegítő és önmagát felfedezni kívánó ember útját támogató módszer mely 38 virágeszenciából áll és a kiválasztásához és alkalmazásához a személyes konzultációt alkalmazza.

Bach doktor rendszere egy közérzet javító, megrekedt élethelyzetek, krónikus állapotok, mentális, érzelmi, és energetikai szintű feloldására hivatott, egyben Élet-segítő, Önismeret-fejlesztő módszer.

Hogyan történik?

A konzultáció probléma feltáró és megoldó beszélgetésekből, személyre szabott javaslatokból, és az ezek alapján összeállított virágeszencia keverék elkészítéséből áll. A beszélgetés természetes, csendes, nyugodt légkörben történik, mely segít a könnyebb ráhangolódásban. Az ülések alkalmanként 1-1,5-2 órát vesznek igénybe. Az ülések díja alkalmanként 10.000 és 20.000 forint között változik az időtartam függvényében, az egyéni Bach-virágeszencia keverék pedig 1.500 forint üvegenként. Minden további keverék-üveg (gyermekek vagy más családtagok részére) plusz 1.500 Ft.

A konzultáció alatt folytatott beszélgetés során, a hallottak alapján egyénre szabottan állítom össze a javasolt eszencia keveréket, melyet kb. 3 héten keresztül alkalmaz a kliens – napi gyakoriságtól függően. A cseppek szedése során szerzett tapasztalatokat, élményeket, változásokat érdemes tudatosan megélni, gondolkodni rajtuk és feljegyezni. Ezeket a következő konzultáció alkalmával megbeszéljük és ennek megfelelően az újabb keverék változhat.

A konzultáció három hetes ciklusokban történik. A beszélgetések közötti három hét alatt fejtik ki hatásukat Bach-virágeszenciák és vezetnek el a következő egyensúlyi, illetve fejlődési szakaszhoz. 

Milyen időtartamú?

A javulási folyamat hosszát három tényező határozza meg:

 1. Akut vagy krónikus (hirtelen fellépő vagy régen fenálló) állapotról van-e szó

 2. A kliens személyisége, hiszen a változás folyamatára is a személyiségen keresztül reagálunk

 3. Önismereti, Életváltoztatási program választása

4. Kapcsolódás létrehozása az eredendő Lélektervvel

Fontos tudni, hogy az első keverékes üveg ‘csak’ beindítja az önsegítő folyamatokat. A teljes egyensúlyi állapot létrejöttéhez többszöri beszélgetésre, és eszencia keverékre van szükség. Több mint tizenöt éves tapasztalatom szerint akut esetekben 2-3 alkalom már jelentős javulást hoz, míg a krónikus, hosszan fenálló problémák esetében minimum  4-5-6 alkalom szükséges.

Amennyiben a kliens Önismereti útjának segítésére, támogatására, élete megváltoztatására vagy eredendő Lélektervével való kapcsolódás létrehozására veszi igénybe a konzultáció segítségét, akkor ennél jóval hosszabb időre lehet számítani.

Mi a reverz tünet?

A konzultáció során előfordulhat, hogy a megfelelő virágeszencia kezdeti szedésekor kissé felerősödhetnek a problémák. Ez minden természetes segítő eljárás esetében megfigyelhető jelenség. Nem törvényszerű, de előfordulhat. A tünet átmeneti, ilyen esetben a napi adag csökkentésével lehet szabályozni az intenzitását. 

Ilyenkor fontos a személyes megbeszélés!

Milyen a kliens és a konzulens kapcsolata?

A konzultációk folyamán segítőként, iránymutatóként vagyok jelen klienseim fejlődési  folyamatában. Nem csak a három hetes beszélgetések alkalmával, ha igény merül fel, a köztes időszakban is.

Fontos kihangsúlyoznom, hogy a konzultáció során igyekszem egy őszinte együtt-működési kapcsolatot kialakítani, mely nélkülözhetetlen a hatékonyság érdekében. Itt minden egyénre szabottan, egyéni módon történik: a feltáró beszélgetés, a virágeszencia keverék összeállítása, a tanácsadás, a meg-, és feloldó beszélgetések. Mindehhez lényeges az őszinte, mindenre kiterjedő egymással való megosztás.

Ez stabil alapot biztosít a javulási folyamathoz, illetve az Önfejlődési, Életváltoztatási cél eléréséhez.

Az együtt-működés optimális folyamatához, kérem, vegye figyelembe az alábbiakat:

A telefonon vagy személyesen egyeztetett időpontok lemondását szükség esetén lehetőleg 4-5 nappal, de legkésőbb 24 órával előbb teheti meg díjmentesen.

Késés esetében a konzultáció ideje lerövidül arányosan a késés idejével.

Ha szeretné a konzultációk szüneteltetését, illetve megszakítását, kérem, hogy ezt mindenképpen személyesen tegye meg. Ebben az esetben nagyon fontos az átbeszélés, összegzés, hogy a tudatosítás által maradandó legyen az elért változás, fejlődés. A konzultációk egyéb módon történő megszakítása saját felelősségre történik.

   

Dr. Edward Bach módszerének filozófiája a Szereteten és Tiszteleten alapul.