Méltóságteljes él-elem

Ahogy teltek a téli napok éreztem, hogy a tavasz hamar megérkezik. Fizikumom és érzékeim is ezt jelezték. Ilyenkor megváltozik az ételek iránti ‘érdeklődésem’. A könnyen emészthető, lúgosító, tisztító növényi étkek felé terelődöm. A mai vasárnapi ebéd (ősszel eltett) cukkini főzelékét fogyasztva, eszembe jutott egy nyári reggel, mikor még a hűvösben kimentem meglocsolni a kiskertemet. Emlékszem a harmatra a füvön, a felkelő napra, a rigók énekére, a zöldségnövényeimre akik felfrissülve az éjszaka hűvösétől buzgón növekedtek tovább.

Evés közben fenséges érzés töltött el… amilyet akkor kora reggel éreztem. A főzelékemben benne volt minden, a harmat, a napfény, a rigók éneke… Így hát nem csak a gyomrom lakott jól, hanem a lelkem is.

Belegondoltam, hogy mi mindent rejt magában az az anyag amit megeszünk. Nevezhetjük ételnek, élelmiszernek, élelemnek de a legjobb esetben tápláléknak. A teljes táplálék táplálja testünket és lelkünket egyaránt.

A természet tökéletesen megalkotta, hogy minden szinten energiát adjon át számunkra: fizikai-kémiai és az információ szintjén. Minden amit megeszünk energia-információk sokaságát hordozza magában. A kérdés, hogy milyen típusúak, milyen minőségűek ezek az információk? Milyen ‘emlékeket’ hordoznak? Legyen az növény vagy állat, mely egész létezésén át mindent magába gyűjt, majd élelmez bennünket.

Információt ‘közöl’ a Föld állapotáról, a kozmikus történésekről és az időjárásról, a termőföld kémiai, energetikai minőségéről, a gondozásáról, a feldolgozásáról, tárolásáról. … és innen jön, hogy mi emberek mit tehetünk annak érdekében, hogy tökéleteshez közeli energia szintű táplálékot hozzunk létre.

A szelíd, szeretetteljes, természet-azonos bánásmód és a Föld-barát növény termesztés, állat tenyésztés a nyitja. 

Az agresszív, kizsákmányoló, mérgező, természetet manipuláló módszerek visszaütnek. Ezek a negatív energietikai ‘emlékek’ felkerülnek az asztalunkra és onnan a testünkbe és lelkünkbe. Mérgezve és befolyásolva  létezésünket. Végül tárolódnak génjeinkben, és ezáltal átadjuk őket a következő generációnak!

Fontos a tudatosság, fontos a tisztelet… hogy a piros alma, a ropogós saláta, vagy a sajt, a tojás , a sült csirke betölthesse nemes feladatát és méltó-ság teljes táplálékunk legyen. Szívet, lelket melengető, pozitív energiával feltöltő csakúgy, mint a melengető tavaszi napfény.