Megjelent rólam az első újságcikk

 

Szeretném figyelmetekbe ajánlani,  a ma megjelent újságcikket a Bács-Kiskun megyei Petőfi Népe újságban, mely bemutatja az eredeti, Dr. Edward Bach filozófiáján alapuló gyógyítást és a tevékenységem ezen a téren. Ez egy újabb lehetőség, hogy megmutassam az embereknek a Tiszta Forrást.

A cikk az újság internetes oldalán is megtalálható: http://www.baon.hu/bach-viragterapia-erzelmi-gyogyitas-6621…

 

 

 Bach-virágterápia: érzelmi gyógyítás

Éld az életed! Viszont ha nehéz élethelyzetbe kerültél, válaszd a természet gyógyító erejét!

 

„Az egészség attól függ, hogy harmóniában vagyunk-e lelkünkkel” – mondta dr. Edward Bach angol orvos, aki a XX. század elején kifejlesztette az eredeti Bach-virágterápiát, mely segít az egészség megőrzésében, a nehéz élethelyzetekben, a betegségekből való felgyógyulásban.
Az egészséget a szellem, a test és a lélek harmóniája, valamint az egészséges érzelmek jelentik. Ezt a tökéletes harmóniát érhetjük el az eredeti Bach-virágterápiával, mely közel egy évszázada működő emocionális gyógyítás. Az érzelmeket célzó gyengéd, a természet erejét alkalmazó terápia segítségével a testet és lelket egészséges, kiegyensúlyozott állapotba hozza. Minden életkorban ajánlott, az újszülött kortól az öregkorig, és a várandósság időszakában is. Jótékony hatással van az állatokra és növényekre is.A 38 eszenciából álló rendszert kidolgozó dr. Bach hitt abban, hogy a lelkiállapot kulcsszerepet játszik a betegségek kialakulásában, gyógyulásában. Már fiatal korában felfigyelt arra, hogy az emberek személyisége és viselkedése hatással van az egészségi állapotukra.

A Bach-virágterápia különlegessége és hatékonysága abban áll, hogy az eszenciák magas frekvenciájú, pozitív rezgése kiegyensúlyozó hatással van a kibillent érzelmi állapotra, ezáltal gyógyító hatással van az emberi szervezetre. Az érzelmi egyensúly helyreállításán keresztül helyrehozzák a fizikai problémákat is. Mindegyik eszencia egy bizonyos kedélyállapotnak felel meg. Alkalmazhatók külön-külön, de kombinációban is. Ajánlott például kimerültségre, túlterheltségre, félelmekre, fóbiákra, reményvesztettségre, depresszióra, alvászavarra, gyászra, magányra, sokkra, önértékelési problémára, méregtelenítésre, életmód váltásra, fogyókúránál a jojó effektusra. Emellett várandóság idején, szülés alatt és az anyaság első napjaiban is kiváló segítség a különböző kedélyállapotok javítására, nyugtalanság, aggodalom megszüntetésére. A 38 virágeszencián kívül kifejlesztett Bach Rescue (elsősegély) keverék pedig a mindennapi élet érzelmi kihívásaiban segít, például vizsgák előtt, halálesetnél, vagy szorongás, idegesség idején.

 

Ami nagyon fontos, csak személyre szabott eszencia-keveréket ajánlatos fogyasztani, mivel azok egyénre és nem a betegségre, vagy annak tüneteire fejtik ki hatásukat. Közvetlenül az érzelmi állapotot befolyásolják. Éppen ezért, nem javasolt csak úgy kiválasztani egyet, mert az éppen segített a szomszédnak, rokonnak ugyanabban a betegségben, élethelyzetben. Szakember segítségével egy személyes felmérő beszélgetés alapján állítható össze az az eszencia-keverék, mely az adott élethelyzetben valóban hathatós segítséget nyújt, beindítja a szervezetben az öngyógyító folyamatokat.

Kecskeméten, Szabadi Lilla Ibolya professzionális Bach-virágterápia szakember 2007 óta használja önmaga megsegítésére és családja, közvetlen környezete életének jobbítására. 2009 óta a Bach-virágterápia hivatásként van jelen az életében. Az angol Dr. Bach-Központ által elismert nemzetközi professzionális terapeutává képezte ki magát.

 

– A terápia során nem betegségeket gyógyítok, hanem egyensúlyukból kibillent embereknek segítek visszatérni természetes, egészséges állapotukhoz. Nem csupán egy gyógymódot alkalmazok. Végig követem, kísérem, vezetem pácienseimet a gyógyulás útján. A probléma-megoldó beszélgetések által segítek a felismerésben és megoldásban egyaránt. Ezen kívül a találkozások közötti időben lehetséges „égető helyzetekben” bármikor elérhetnek, érezhetik, hogy nincsenek egyedül.  Például ha valakinek álmában jönnek elő évek óta elnyomott érzelmek, melyek eddig gátolták, blokkolták  életét. Ezzel azonban hírtelen „nem tud mit kezdeni”, azonnali segítséget kérhet – mondta a terapeuta. – Valójában, saját megtapasztalásaimon keresztül adom át a Bach-virágterápia által nyújtott segítséget. Hiszem, hogy mindig van megoldás. Betegség csak akkor alakulhat ki lelkünkben és fizikumunkban, ha nincs bennünk harmónia. Indulj el befelé és megtalálod a probléma forrását. Amint megtaláljuk az egyensúlyunkat felborító érzelmi állapotot, azonnal tudjuk orvosolni. A betegség alapvető okát gyógyítjuk, és ezáltal megszűnik a probléma teljes egészében – hangsúlyozta.

 

 

Mellékhatások nélkül, allergiásoknak is

Az eszenciák vadon élő virágokból, fákból, bokrokból készülnek, de nem tartalmazzák az adott növény fizikai szintű részeit, így allergiásoknak is kitűnő. A gyógyító rendszernek nincsenek mellékhatásai, más orvosi kezeléssekkel, terápiákkal együtt alkalmazható. Semmilyen gyógyszerrel nem lépnek kölcsönhatásba, viszont meggyorsítják a gyógyulást.